Modern Two-Story House Design with Split Level Concept

author architect home design   11 мес. назад
1,631 views

10 Like   1 Dislike

DESAIN RUMAH SPLIT LEVEL DI 6X12 M

Halo, ini video pertama saya di youtube tentang desain bangunan. Kali ini tentang bagaimana lahan yang tidak terlalu besar tapi dibuat kaya akan ruang. Juga bagaimana menyambung ruang-ruang itu dengan teknik split level. Kalau ingin menanggapi tulis di kolom komentar, ya? Oh ya jangan lupa SUBSCRIBE bila ingin mendapat update video-video terbaru dari saya. Desain: Ken Ridho - studiokrida Video : Ken Ridho Render image: Probo Hindarto - astudiotv Untuk animasi yang lebih realistik lihat di https://youtu.be/Xo9YKzb_eNI Contact: kenridho@gmail.com WA 0858-535-700-48 https://studiokrida.wordpress.com/ Song: Sappheiros - Embrace (Vlog No Copyright Music) Music promoted by Vlog No Copyright Music. Video Link: https://youtu.be/91foqt9IL5Q Note: Tidak diperkenankan menggunakan video di atas untuk keperluan apapun tanpa izin. Ilustrasi desain di video ini hanyalah konsep pra-desain arsitektural, sebagai ide awal konsep ruang arsitektur. Penggunaan lebih lanjut memerlukan tahapan pengembangan desain, perhitungan struktur, bestek dan perizinan.

6B Queensbury Avenue Toronto Open House Video Tour

Situated in Toronto’s sought-after Birch Cliff neighbourhood, welcome to 6B Queensbury Avenue, a showcase of modern design both inside and out. This stunning home features an interlock driveway and pot lights illuminating the covered front entry, inviting you into a spacious tiled foyer, which steps up to the open concept main level living spaces. Hardwood floors, extra deep baseboards, and high ceilings with pot lighting are found throughout this level, with the dining area having a huge picture window overlooking the tree-lined street. A servery area compliments the visually stunning and equally functional kitchen. Both of these amazing work spaces showcase sleek modern cabinetry with under mount lighting, quartz countertops, and ceramic back splashes; and the kitchen is complete with a breakfast area, ultra high-end stainless steel appliances and range hood as well as a smooth cook top, stainless steel sink, and breakfast seating at the centre island. The incredibly spacious sunken living room is warmed by a cozy gas fireplace with a modern-style mantle, and garden doors open to a large deck and backyard. Located on an oversized lot that is almost 180 ft. deep, this home’s fully fenced backyard offers abundant play, gardening and entertaining space canopied by majestic shade trees. Completing the main level is a well-appointed powder room, while hardwood staircases with glass railings lead to both the upper and lower levels. Gleaming hardwood floors and high ceilings are found throughout the upper level, which features two bedrooms to the left of the landing area - both which have large windows for abundant natural light, and ample closet space. The 5-pc washroom is finished with a beautifully tiled floor and bath area, as well as a modern floating vanity with double basins. Down a side hallway, and through a set of double doors, is a third bedroom with skylights - and then the entry to the master bedroom. This luxurious retreat is complete with a built-in wardrobe; a walkout to its own private balcony overlooking the backyard; and a 5-pc ensuite with heated floors, a free-standing tub, oversized glass shower, and floating vanity with his and her basins. The fully finished lower level has soft, cozy broadloom throughout as well as high ceilings with pot lighting - and offers a bonus room ideal as a fifth bedroom, lots of storage space, a huge family room with a walk-up to the backyard, and a 4-pc washroom. Simply stunning, this home is a short walk to The Toronto Hunt Golf Club, the waterfront, schools, and parks; and is just a short drive to Danforth Avenue and Kingston Road shopping and restaurants, as well as the Beach neighbourhood and its attractions. For more information, contact Roger Martins, of Real Estate Homeward Brokerage, at (416) 617-4761.

Tokyo's impermanent skinny house made to age well with owners

Inheritance taxes on land in Japan means plots often get smaller as they are passed on. This “divide and sell” phenomenon in Tokyo translates into some very tiny home sites. When architects Masahiro and Mao Harada were tasked with creating a home on a lot only 2 meters (6.5 feet) wide at its narrowest point, they chose to interpret small as “near” and use the small scale to their advantage. On the narrowest portion of the lot, along the street, they created a “gatehouse”: used as both an entryway and offices for the clients. The lower level is a gallery for the wife’s art, which is mostly, appropriately, very tiny objects. The second floor, accessible only by a small, wooden ladder, houses the husband’s office with walls lined with books and movies (he directs commercial). Everything in the Gatehouse is within touching distance, and this is important, and a positive thing. Masahiro calls this type of design “peach skin”. “The nearness between the materials and my eye make clear the very small grains, like a peach skin, so the resolution is richer. When you see big things from a distance you can miss details.” Behind the Gatehouse, the lot opens up a bit to accommodate the rest of the home. To comply with building codes limiting home height, the Haradas chose to build the home a few feet underground. Again, they chose to see this as an advantage, allowing for a partly submerged bedroom and bathroom, that allow one to feel “like an animal” while having a bath in the ground or “like an insect” when lying on the bed, at eye level with the plants. After the small, intimate room downstairs the completely open, and high-ceilinged, upstairs feels large. Here one wall is dedicated to a kitchen (partly camouflaged behind tan doors and cabinets) and the other to a full-wall bookshelf which is also structural. Masahiro explains the benefits of using vertical shelf supports that are narrow and very close to each other: the material is cheap; it can be brought in by hand; and it can be created without heavy equipment and instead, by skilled craftspeople. For the interior finish on both the walls and the floors, they used MDF (medium-density fiberboard) both because it is very affordable, but also because it resembles the paper walls in traditional Japanese homes. “Here we use paper and wooden materials and everything can return to the earth, so the time scale is near, or small,” explains Masahiro. “We are always thinking about scale. Scale isn’t just big or small. Scale is also time. This building has a permanent quality, but it also feels ephemeral. This house lives with people, and dies with people, and that’s a good thing.” Mount Fuji Architects: http://fuji-studio.jp/ Original story: https://faircompanies.com/videos/tokyos-impermanent-skinny-house-made-to-age-well-with-owners/

RUMAH KESAN LUAS DI 6X15M

Keinginan akan rumah yang berkesan luas menjadi isu dasar yang coba hendak diselesaikan pada lahan 6x15m ini. Penataan kebutuhan 4 kamar tidur, 2 kamar mandi, serta jemuran yang diinginkan berada di lantai dasar, ditata supaya menunjang keinginan tersebut. Strateginya adalah membuat satu ruang tengah yang tinggi dan luas serta memiliki bukaan besar, sebagai orientasi dan pengikat ruang-ruang lainnya. Setiap ruang di rumah ini terhubung langsung dengan ruang tengah secara sirkulasi ataupun visual, sehingga kesan luasnya mengalir. Peletakkan ruang-ruang privat yang membutuhkan sekat dibuat modul, kompak dan bersusun efisien, diletakkan pada sisi terluar lahan. Kegiatan lainnya dilakukan pada ruang yang sifatnya terbuka dan fleksibel (open plan). Membuka ruang atap, material transparan, pemakaian pintu geser, bukaan besar, mengurangi bingkai serta tekukan, juga dilakukan untuk memaksimalkan kesan luas yang hendak dituju. ----------------------------------------------------------------------------- Bantu saya dengan SUBSCRIBE dan SHARE channel ini, ya? Supaya bisa membuat video lagi kedepannya. Terima kasih sudah menonton :) ------------------------------------------------------------------------------- Desain : Ken Ridho - studiokrida Video : Ken Ridho Contact: kenridho@gmail.com WA 0858-535-700-48 https://studiokrida.wordpress.com/ Song: Markvard - Life Is a Moment (Vlog No Copyright Music) Music provided by Vlog No Copyright Music. Video Link: https://youtu.be/Of-xUnonsVU Note: Tidak diperkenankan menggunakan video di atas untuk keperluan apapun tanpa izin. Ilustrasi desain di video ini hanyalah konsep pra-desain arsitektural, sebagai ide awal konsep ruang arsitektur. Penggunaan lebih lanjut memerlukan tahapan pengembangan desain, perhitungan struktur, bestek dan perizinan.

How to build a wooden cottage ( log cabin, log house ) (part 1)...Ako postaviť Chatu (časť 1)

Ako som svojpomocne postavil chatu v priebehu jedného roka. / How I built a cottage by myself in one year.

benefits of metal roofing corrugated iron sheets price metal panel companies

Modern two-story house built with unique structure. This modern two-story house has base as rectangular structure, but infiltrated by superimposed boxes like form, so in first level of the house has split level interior concept. Superimposed boxes like form that bring both appearance of exterior and interior of this contemporary Japanese house stratified. The stratified concept idea that applied to design this cubic-form house architecture came up from surrounding landscape; that is the terraced rice fields.
In ground level interior, ceiling does not need decoration anymore, because split floor at first level itself become perfect ceiling structure. Not only have that, gap between split level floor become ventilation and light source to ground level although the ground level itself has open plan concept. The ground level interior is surrounded by glass wall panels, bring natural light inside, also to catch agricultural panorama that can be enjoyed inside, where there almost no partition exist.
First level interior of this stylish house design is more stunning. Split level floor interior bring impression of series of mezzanine installed in this house. The superimposed boxes like form create nooks. The series of nooks optimized bring each of activity area fresh, so inside this open-plan house does not seem boring. While ground level surrounded by glass openings, the first level has wood cladding. But, although has wood cladding, there are exterior nooks created from shifting boxes structure. The exterior nooks installed with series of windows. The windows panels have two kind of cover; glass panels and wooden sashes panels. If there is too bright sunlight inserted the house, the sashes become shield and reduce light intensity.
Overall interior has whiteness color. White color painted from the walls to ceiling while the wooden flooring maintained its original tone, natural brown wood color. Although painted in white, series of wooden boards that become walls and ceiling bring pattern decoration to this modern two-story house. There is also small nook that becomes outdoor terrace.

https://www.youtube.com/channel/UC6n_APBmCjwBhMlpSm7UlWA

Comments for video: